AJUDA'NS
i OBRIM PORTES
ADMINISTRACIÓ
ONLINE

La fundació Hàbitat3 i CEVASA col·laboraran per aconseguir més llars per a famílies vulnerables

15 de setembre de 2022

La companyia farà una primera aportació econòmica que es destinarà a rehabilitar un edifici de la Barceloneta per obtenir 18 habitatges socials

La companyia farà una primera aportació econòmica que es destinarà a rehabilitar un edifici de la Barceloneta per obtenir 18 habitatges socials

La fundació Hàbitat3 ha signat avui un conveni de col·laboració amb Cevasa, empresa pionera en la promoció privada d’habitatges de protecció oficial per a ser arrendades. L’acord inclou el compromís de Cevasa de fer una aportació econòmica anual a la fundació per donar suport a la seva activitat i contribuir així a fer efectiu el dret a un habitatge digne per a les persones més vulnerables de la nostra societat.

El conveni es ratificarà anualment i cada any s’acordarà la quantia de l’aportació. La primera serà de 9.000€ i Hàbitat3 els destinarà al projecte Llar Barceloneta. Es tracta de la rehabilitació i transformació d’un edifici al barri de la Barceloneta de Barcelona, cedit per l’Ajuntament, per a obtenir 18 habitatges de lloguer social. Cinc habitatges es destinaran a persones ateses per entitats socials del barri i la resta a persones demandants d’habitatges de protecció.

Hàbitat3 cerca habitatges per a persones en situació de risc d’exclusió residencial. Els aconsegueix amb acords amb particulars, societats, o administracions públiques o comprant-los a través de préstecs atorgats per l’Institut Català de Finances. En molts casos, assumeix part de la rehabilitació del pis si és necessària. La fundació compta amb l’ajut desinteressat de desenes d’empreses privades que, com Cevasa, contribueixen així a fer efectiu el dret a l’habitatge. Aquest mes de setembre, Hàbitat3 ha posat en marxa ‘Obrim Portes’, una campanya per implicar ciutadania i empreses en l’enorme repte d’incrementar el parc d’habitatge social per a persones en risc d’exclusió. Les vies per a implicar-s’hi són diverses: facilitar pisos per convertir-los en habitatges en lloguer social, fer aportacions econòmiques, donar material per a rehabilitar vivendes i oferir serveis gratuïts (en el cas de les empreses), entre altres.

Cal recordar que, a Catalunya, menys del 2% del parc d’habitatge és de lloguer social (destinat a llars amb ingressos baixos o molt baixos i, sovint, en situació o risc d’exclusió). En canvi, la mitjana europea és del 15%, mentre a Països Baixos se situa en el 30%, el Regne Unit en el 17% i a França en el 14%. A més, la despesa pública de Catalunya en polítiques d’habitatge és del 0,1% del PIB, front al 0,6% mitjà d’Europa.

Compartiu les notícies d'Hàbitat3

Rep més informació

Subscriu-te al nostre Butlletí de Notícies per estar al dia