Concurs d'arquitectura

Concurs d'arquitectes per a la redacció d'avantprojecte, projecte bàsic, projecte executiu i direcció d'obres de la rehabilitació de la Llar Casa Bloc.

La Fundació  Hàbitat3, amb la col•laboració del Col•legi  d'Arquitectes de Catalunya, ha convocat un concurs d’arquitectes per a la redacció de l'avantprojecte, projecte bàsic, projecte executiu i direcció d’obres de la rehabilitació de la Residència de la Casa Bloc, a Barcelona. Amb aquest concurs públic de la ‘Llar Casa Bloc’, la Fundació Hàbitat3 fa una crida a la participació dels arquitectes per al que serà un dels equipaments de gestió d’habitatge social de la ciutat més innovador dels últims anys

Es tracta d’un concurs a dues voltes, amb intervenció de Jurat, per escollir el guanyador al qual s'adjudicarà el contracte per a la reconversió de la residència en ‘Llar Casa Bloc’.

L’objecte del concurs és la rehabilitació de l’antiga residència de la Casa Bloc del carrer Residència 10-12 de Barcelona, principalment en les plantes 1 i 2,  i tenint en compte les relacions amb espais comunitaris, planta baixa i els seus serveis i pati comunitari.
 
El concurs pretén aconseguir una infraestructura òptima d'allotjament social, versàtil i compromesa amb les necessitats actuals, ubicada a la Casa Bloc, que és símbol de l’arquitectura racionalista catalana, concebuda inicialment amb aquesta mateixa finalitat.
 
El procés de selecció es realitzarà en dues fases. En la primera fase, que tindrà dues modalitats de participació, el jurat tècnic farà una selecció de quatre propostes (dues per modalitat), que accediran a la segona fase del concurs. El guanyador rebrà l’encàrrec definit al Plec i la resta d’equips seleccionats rebran 1.500€ (IVA exclòs) cada un. El termini per presentar la documentació de la primera fase va acabar el 7 de juny de 2017.
 
Es preveu que el projecte permeti la rehabilitació de les plantes 1 i 2 de l’antiga Residència de la Casa Bloc per disposar de diversos habitatges, que es destinaran a lloguer social i/o inclusió social.
 
El projecte haurà d'oferir tipus d'allotjaments variats per donar resposta a tipus d'unitats familiars diversos i a estades temporals diverses, tot oferint la màxima flexibilitat en la combinatòria de solucions.
 
La Residència Casa Bloc es transformarà per adaptar-la a les noves necessitats d’allotjament de persones ateses per entitats socials de la Taula del Tercer Sector o per a persones en situació d’emergència social ateses pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona. 
 
En col·laboració amb: